Wednesday, July 30, 2008

Alfred-Wegener Institute for Polar and Marine Research (AWI) , Bremerhaven





Bergambar bersama batu yang di ambil dari kutub selatan..kata hubby " x blh pegi pun..sekurang2nya..dah dapt pegang batu dari sana.."





Pemandangan dari atas AWI..kat belakang tu, ada kapal selam n bangunan yg tinggi tu sama mcm Burj Al Arab kan..




i kat dalam peti simpanan yang bersuhu -29 darjah celcius.





kerja2 memecahkan bongkah2 ais yang di bawa balik dari kutub selatan utk penyelidikan

Thursday, July 24, 2008

Satu Ketika Dulu.....

Best gak sekali sekala layan mata & perasaan tgk gmbr2 lama...asyik tgk gmbr sekarang jer kann..boringgg gak...hhehee.. kdg2 kann ..bila i sedih..bila i ada masalah..bila i nak marah...i suka tgk gmbr2 lama...especially pic yg i dgn birthday cake tu..kalau laa i blh jd baby semula..hehehe..mesti best...sll kena peluk ..sll kena cium ..waaa...windunyee kat mama & abah!!


masa majlis cukur jambul di rumah atuk di Muar, Johor.. Yang tengah peluk i tu..mestilaaa mama yg tersayang..syoknyeee..

nie laa Nurul Hanim waktu baby..

Kenangan bersama arwah moyang..i mmg manja ngan dia tp x laa 'semanja' abah..dah ader i pun, arwah moyang masih lebih2 kan abah ...ish..ish..ishh..

ketika menyambut birthday yang ke 3 ..i sayang sgt gmbr ni.

Sunday, July 20, 2008

Beijing


Summer Palace



Jed Factory



Great Wall of China



Forbidden City

gmbr2 masa mama, abah, wawa n adik min pegi Beijing...

Thursday, July 17, 2008

10 hari di Germany..ada laa beberapa perkataan yg sempat i blajar ..ermm..actually,i x hafal pun..Ms Bettina Kornetzky yg dok ajar blajar bahasa german..Bettina soh ajar dia bahasa malaysia plak..n .last2 sekali...Kak Zah ajar 'kecek klate' pulak...huhuhu.......
i pernah dengar.. ada org kata...bahasa kelantan dengan bahasa german nie..lebih kurang jer...heheh..ye ker???

1 - eins (ains)
2 - zwei (szfai)
3 - drei (dhrai)
4 - vier (fier)
5 - funt (ferf)
6 - sechs (zexs)
7 - sieben (zieben)
8 - acht (ahct)
9 - neun (noine)
10 - zehn (zhign)
ziehen - pull
drucken - push
ausgang - exit
Auf Wiedersehen Deutschland - Goodbye Germany!!
siehe Foto oben - see photo above
Herzlich Willkomen in Deutschland - Welcome to Deutchland
*teringat masa pg Paris last year..1 perkataan jer yg dapat....sortie (exit)....hehehe..

Wednesday, July 16, 2008

Potsdam



Historical Castle and City Tour Potsdam






Castle of Sanssouci

Time for shopping...

Monday, July 14, 2008

Kasih Ibu Membawa ke Syurga

dah lama i nak luahkan apa yg terpendam dalam hati. tp disbbkan masa yang x mengizinkan, i terpaksa tangguhkan dulu. i hrp apa yg akan i coretkan di sini, sedikit sebnyk membuka mata dan hati kita supaya dapat menyelami hati dan perasaan seorang wanita bergelar...IBU

Mgkn apa yang i tulis nie, ramai yg akan anggap i yg terlalu emosional mgkn sbb cerita nie biasa berlaku.Tp naluri i sebagai seorang ibu, mmg cukup tersentuh dengan apa yang terjadi depan mata i.

Sabtu lepas, 7hb Julai..i hantar my sister, wawa ke stesen bas medan gopeng..sbb cuti semester pun dah sampai penghujungnya...ramai la student2 IPT nie akan pulang. Dalam bas yg wawa naik tu, hmpr seme penumpang adalah student.Bila seme dah sedia nak masuk ke dalam bas tu, wawa seperti biasa bersalam n mencium pipi i..tika itu laa i terpandang seeorang lelaki yang umur lebih kurang adik2 i jugak n ibunya...tanpa bersalam..tanpa memandang ibunya..dia terus melangkah naik ke dalam bas..cepat2 si ibu td, memegang tangan anaknya td dan menghulur untuk bersalam..mgkn si anak 'terlupa' nak bersalam dengan org yg menghantar dia td kot...tp mcm mana pulak bila si ibu td menarik muka anaknya utk di cium tp si anak dengan 'masam muka' mengelakkan diri..seolah2 malu diperlakukan begitu..x sanggup i nak melihat muka si ibu merah.. menahan malu!! bukan i sorang yang perasan apa yg berlaku td, tp ramai..ramai yg memandang kesian, sedih, pelik melihat apa yg berlaku..malah ada yang mengeleng2 kepala dan berbisik2 sesama mereka...tp si anak, tanpa memandang terus melangkah masuk. malukan dia memiliki seorng ibu yg sanggup bersusah payah, bergadai nyawa demi dia?malukan dia kerana hadirnya seorang wanita bergelar ibu, dia mampu berjaya?

Tiba2, rindu i pada mama n abah makin2 terasa..Bertuah nya lelaki td dapat berjumpa dengan ibunya sll sekurang2nya setiap cuti semester..sedangkan i, ada masanya..setahun sekali je dapat jumpa dengan mama n abah.betapa bertuahnya lelaki td dapat mencium tgn ibunya..sedangkan i.....sentiasa mengharap..i dapat bersalam dengan mama n abah sebelum i melangkah keluar dari rumah, mengharapkan mama n abah mengampunkan segala dosa2 i pada mereka, mengharapkan mereka mendoakan keselamatan i dan keluarga..

I harap dan mendoakan,agar kita seme meghargai, menyayangi ibu tanpa batasan, tanpa sempadan..walau sejahat mana, walau sehodoh mana, walau sedaif mana..ibu tetap ibu....utk adik2..Nurul Hazwani(wawa), Hairul Nazrin(nyien) n Hairul Nazmin(adik min)...terima kasih atas segala yang kalian lakukan untuk menggembirakan hati mama n abah.i luv u all, so much.!!

Thursday, July 10, 2008

Bandung Trip

nie kat salah satu restoran tempayaki..hubby kata kat sini pun sedap jugak..2 kali diaorg pegi makan...murah sgt2..lebih kurang RM8..utk satu set (mcm dalam gmbr tengah tu)




lunch at Kampung Daun. Very nice place n delicious food..nyummy..nyummy..






Tangkuban Parahu


nie gmbr2 yg diambil oleh hubby masa dia ke Bandung bersama2 Ir. Abdul Razak(Prima Reka Konsultan) & wife , Kak Sehan dan Ir.Mohd Nasir (Prima Reka Konsultan)..Diaorg cakap..bandung tempat yang best kalo nak pg bercuti, rehat2kan diri...sbb cuaca dia sejuk. n makanan dia best2 seme. Salah satu makanan yang sll sgt hubby dok sebut2..yg best bangat ialah....Sup Buntut Bakar...mak aaii..memula i dengar nama tu..ngeri laa jugak..rupa2nya..Sup Buntut Bakar tu ..sup ekor...hahhaha....namanyee... rs x lalu nak makan rs.!!



video








Wednesday, July 9, 2008

Halooo...

Sorryy..sgt2..blog nie terpaksa i privatekan dah hmpr sebulan..tujuan nak update..tp di sbbkan bz yg amat2..so i x blh nak update sepenuhnye..ader banyak lagi yang tertinggal..Atas permintaan dari ramai pihak yg minta i publishkan dulu, so i hrp berpuas hati..sori kalo ader ayat yang tunggang langgang..spelling yg mmg sll x betul tu. susunan gmbr yg mcm tah hape2 tu...nnt i akan betulkan dari sehari ke sehari..harap seme sabar n berpuas hati...ermm..make sure lepas nie, rajin2 kan bukak ye..chawww...

Friday, July 4, 2008

HaPPy BirThDaY...saYaNG

4th July - Hr nie, my hubby menyambut hari lahirnya yg ke 34...HappY BIrTHdaY saYaNG..., i sms je utk wish birhday kat dia. Dia ada di Bandung.., birhday present tu i dah bagi malam sebelum dia bertolak.kalo x kena tunggu sampai hari ahad baru dia balik rumah..lama tuu!!!..harap dia suka..n thanx to Sis Sulastri, bersusah payah tolong cari n belikan present tu..i mmg boleh harapkan my sister in law ni..selama nie,i mintak dia tolong belikan baju batik untuk birhday mama n abah pun..cantik sgt2..mmg class!!!hehehhe... apa yg dia pilih...100% puas hati..